طراحی سامانه های شبیه ساز واقعیت مجازی


واقعیت مجازی چیست؟

به صورت ساده می‌توان گفت که واقعیت مجازی یک تکنولوژی کامپیوتری است که به وسیله هدست‌های مخصوص و یا ابزاری مشابه، با ترکیب جهان واقعی و مجازی، به خلق یک دنیای مجازی برای کاربر می‌پردازد. از لحاظ فنی، واقعیت مجازی در واقع یک محیط سه بعدی طراحی شده توسط کامپیوترها و نرم افزارهای وابسته بوده که با ارسال اطلاعات غیر واقعی به مغز، یک محیط مجازی را برای کاربر فراهم نموده و با مهیا کردن تصور حضور فیزیکی در یک محیط خاص، وی را وادار به انجام واکنش مناسب و منطقی در مقابل این اطلاعات شبیه سازی شده می‌‌کند.
در سیستم واقعیت مجازی، فرد جزئی از آن سیستم شبیه سازی نزدیک به واقعیت شده و توانایی ارتباط با اجزا و یا دستکاری اشیا موجود در آن را خواهد داشت. به عنوان مثال شما خود را سوار بر سفینه ای می بینید که در حال عبور از منظومه شمسی است و با چرخاندن سر خود تمام محیط اطراف را میتوانید مشاهده کنید. یا سوار بر ترن هوایی هستید و با سرعت و هیجان در حال عبور از مسیر پیش رو میباشید.
شرکت منشور فناوری فردا با بهره گیری از تخصص نیروهای خود در دپارتمان واقعیت مجازی، توانایی و دانش بسیار بالایی در طراحی و تولید انواع نرم افزارهای واقعیت مجازی را دارا می باشد.



 
 


شبیه ‏سازی با استفاده از فناوری VR

دستگاه‌های مبتنی بر سیستم واقعیت مجازی در اشکال مختلف و کاربردهای متفاوت طراحی و ساخته شده اند. اما همگی بر پایه این اصل فعالیت می‌کنند: نمایش تصاویر سه بعدی در ابعاد و اندازه واقعی برای کاربر. با حرکت کاربر در محیط شبیه سازی شده در سیستم واقعیت مجازی، زاویه دید شخص نیز تغییر کرده و با هماهنگی کامل بین دو حس بینایی و شنوایی و همچنین وضعیت سر کاربر، علاوه بر مشاهده تصاویر و مناظر شبیه سازی شده غیر واقعی، حس راحتی را نیز به استفاده کننده القا می‌کند. واقعیت مجازی این امکان را به استفاده‌کنندگان می‌دهد که با استفاده از آن بدون نیاز به قرار گرفتن در محیط‌های خاص و خطرناک و بدون نگرانی از شکست و تحمل صدمات فیزیکی، به آموزش و فراگیری فنون مختلف بپردازند.
از همین رو میتوان از این فناوری در سامانه های شبیه سازی آموزشی، نظامی، صنعتی، پزشکی، هوانوردی، دریایی و غیره استفاده کرد. هر سناریو شبیه سازی که در عالم واقعیت به دلیل هزینه زیاد، خطرپذیری، زمان طولانی اجرا و ... قابلیت طراحی و اجرا را ندارد، با استفاده از فناوری واقعیت مجازی و بهره گیری از سنسورهای تشخیص حرکت بدن، تشخیص محل قرارگیری کاربر، تعامل مجازی کاربر با اشیا پیرامونی و سایر امکانات و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری؛ با بالاترین کیفیت و عملکرد قابل پیاده سازی می باشد.